Videointervju


UD gör för lite för Joaquín Pérez Becerra 

Video-Ulla Lovén: Stöd fängslade journalisten Joaquín Pérez Becerra 
23 augusti 2012 Ulla Lovén deltog i manifestationen utanför Colombias ambassad i Stockholm torsdag 23 augusti 2012. Därinne vittnade vänsterpartiets riksdagsman Jens Holm på Colombias till förmån för Joaquín Pérez Becerra. Holm, som var med och grundade hemsidan Nya Colombia; Anncol, ser fallet som principiellt mycket viktigt. Det ska inte finnas några tvivel om att Sverige står upp för de grundläggande mänskliga rättigheterna, säger Holm. Åtalet är ett angrepp på yttrandefriheten. 
Läs mer: http://fib.se/utrikes/item/1712-ud-gor-for-lite-for-joaqu%C3%ADn-perez-becerra

Jens Holm utanför Colombias ambassad. 

"- Alltså, har inte åklagaren mer än så här att komma med borde Joaquin Perez bli fri. Givet att det colombianska rättssystemet funkar som det ska. 3.5 timmar av förhör/vittnesmål är över. Jag har vittnat till förmån för svenske medborgaren Joaquin Perez Becerra. Det ska inte vara ett brott att uttrycka sina åsikter. En viktig princip att försvara. Dessutom viktigt att få tillbaka en pappa, make och vän till Sverige."
Tags: , , , , , , , ,

Los autores

Comité por la libertad del periodista alternativo, Joaquín Pérez Becerra, quien está preso en Colombia y le están haciendo un "juicio" amañado que viola todo el ordenamiento jurídico nacional e international