Joaquín Pérez Becerras försvarsadvokat ...

Kommer till Sverige

Under vecka 23 kommer den colombianske människorättsadvokaten José Ramiro Orjuela Aguilar till Sverige. Han är ansvarig för försvaret av den svenske medborgaren och journalisten Joaquín Pérez Becerra. Han besöker Sverige och andra länder i Europa för att berätta om det olagliga gripandet och kvarhållandet av Joaquín Pérez Becerra. Han kommer även att prata om de allvarliga brotten mot mänskliga rättigheter som dagligen sker i Colombia.
José Ramiro Orjuela Aguilar är en av Colombias mest framstående människorättsadvokater och han har p.g.a. sitt arbete utsatts för hot, mordförsök och tvingats till exil under ett par år. Han är en av de få överlevande medlemmarna i det politiska partiet Unión Patriótica. Ett parti som inte längre är verksamt då 5 000 av dess medlemmar har mördats av militär och paramilitära grupper.
I Colombia finns idag 7 500 politiska fångar. Under de senaste 25 åren har mer än 250 000 människor försvunnit, mördade av den colombianska armén och dess allierade paramilitära grupper.  Colombia är ett av de länder i världen där man funnit flest antal massgravar. Där mördas också flest fackföreningsaktiva och det är det farligaste landet i världen för journalister.
Om Du är intresserad av att intervjua människorättsadvokaten José Ramiro Orjuela Aguilar så kontakta oss via mail: libertadparajoaquin@gmail.com.
Tags:

Los autores

Comité por la libertad del periodista alternativo, Joaquín Pérez Becerra, quien está preso en Colombia y le están haciendo un "juicio" amañado que viola todo el ordenamiento jurídico nacional e international